tai pikemminkin raa´an kalan syöjä...mielessä käväisi tänään, että toivottavasti näissä ei ole mitään loisia niin kuin Suomen järvikaloissa vanhaan aikaan, kun täällä syödään kuitenkin aika paljon tätä raakaa tai kylmäsavustettua kalaa. Eilen taisimme olla kaikkien ihmisten hämmästyksen aiheena läheisessä ravintolassa, kun ilmestyimme sinne syömään päivittäisen kala-annoksemme. Saimme oikein extraspecialpalvelua, ja yksi tarjoilijatyttönen meni aivan hämilleen (eli siis tirskui hillittömästi), kun pyysimme pöydässä valmiina olleiden lusikan ja haarukan lisäksi myös syömäpuikkoja. Puistelimme päätämme epäuskoisesti; miten voi olla, että ulkomaalainen aiheuttaa tällaisen reaktion?? Outoa on myös se, että hämmennystä osoitetaan niin avoimesti, mutta muita tunteita ei. Ehkä jossain Kainuussa kohtaisi mustaihoinen henkilö samaa? Joka tapauksessa, itse ruoka oli niinkutsuttu salaattibuffetti (noin 15 ekeä eli ei ihan halpa), jossa oli salaattiainesten lisäksi tietysti kalaa, jotain nuudelihommaa, sushia, jauhelihapihvejä ja jätskiä. Kevyt setti ; )

Eilen sain jo aika paljon laitettua kotiamme. Purin useita laatikoita ja laitoin liinavaatteet yms lipastonlaatikoihin. Varsinaisesti  emme saa vielä vaatteita kaappiin, koska kaapit ovat eräällä ranskalaisella tyypillä, jolta saamme ne joulukuussa hänen muuttaessaan pois. Täällä kävi eilen myös sekä nettiäijä että putkiäijä. Kumpikaan ei osannut englantia eikä kumpikaan osannut ratkaista ongelmiamme. Elekielellä ei pääse ongelmanratkaisussa myöskään kovin pitkälle, enkä siksi pidätellyt heitä kauempaa täällä. Saavat sitten keskustella miehen sihteerin kanssa.

 Asunto on kyllä kieltämättä todella hieno ja moderni verrattuna yhteiseen entiseen ghettokämppäämme Suomessa. Jotenkin ei vielä kuitenkaan tunnu kodilta, joten jos en tänään lähde mihinkään, tulen mökkihöperöksi. Niinpä kohta teen vähän töitä ja sitten menen kaupungille hummaamaan. Ehkä löydän jotain joululahjoja?