Tänään olen oppinut jälleen monia asioita elämästä, joita haluan jakaa nyt mahdollisen lukijakunnan kanssa. Nämä opinnot on suoritettu lähinnä käytännön suorituksina, joista on erikseen haettu opintoviikot hakkaamalla päätä seinään voimakkaasti viisi kertaa per opintoviikko.

1) "Joskus elämä potkii päähän muitakin kuin sua" -kurssi, 0,5 ov. Sisältö: ystävällisen pinnalliseen henkeen käytyjä keskusteluja vertaisryhmään kuuluvan yksilön kanssa. Käsitellyt aiheet: väitöskirja, julkaisut, julkaisun hylkääminen, vitutus, väärinymmärretty nerous. Oma panos: essee aiheesta "Miten minusta tuli vahingoniloinen kuspää"

2) "Kaikki eivät ole kauniita, vaikka olisivat laihtuneet useita kiloja" -kurssi, 4 ov (aika laaja!). Suoritukset: vuosia jatkunutta valitusta omasta ulkonäöstä ja sen huonoudesta kaikille, jotka jaksavat kuunnella. Ilahtunut huomio siitä, että eräät ihmiset eivät ole laihtuessaan sen kauniimmaksi muuttuneet.

3) "Impact factor ei ole kaikki kaikessa" -kurssi. 1 ov. Suoritus: kateellista muiden julkaisujen impact factoreiden vilkuilua, oman egon boostausta oman julkaisun impact factorin avulla, ärtymistä kun oma juttu on kaikkien muiden juttujen tasolla tai niiden alapuolella

4) "Älä ole niin ankara itsellesi!"-kurssi, 15 ov. Sisältää alituista huonommuudentunnetta, syyllisyyttä ja ahdistumista vuosien ellei vuosikymmenten ajan, minkä jälkeen siirrytään toistamaan omassa päässä hoettuja mantroja, kuten "kaikki menee ihan hyvin", "kyllä se tästä" ja "äh, ei muutkaan noin ajattele". Tämä kurssi on johdantona Elämän syventäville opinnoille.

Haluan vielä tähän täysin liittymättä jakaa musiikkia, joka juuri nyt iskee hyvin : )